I lære som ejendomsservicetekniker

Rune er FGU-lærling som ejendomsservicetekniker på FGU Greve/Solrød i samarbejde med temaet Byg, bolig og anlæg og den tekniske skole NEXT i Glostrup.
– ”Det er en blanding af rigtig mange grundhåndværk”, fortæller Rune, 22 år, der i sin dagligdag både arbejder som maler, tømrer, blikkenslager og med VVS.
– ”Jeg var først produktionsskoleelev på Grønt og ejendomsservice, men så en dag spurgte min lærer, Henrik, om jeg ville være den nye lærling”, fortsætter Rune.
– ”Det ville jeg rigtig gerne, for det gode ved at være her er, at vi både har en skole og et kursuscenter. Der er en god stemning og masser praktiske opgaver.”

Rune har netop været oppe til eksamen i faget “Beboerdemokrati”, hvor han fik topkarakteren.
– ”Jura er dansk i meget koncentreret form, og det var spændende at lære om de tre forskellige økonomiske måder, man kan køre et boligselskab på”, fortæller Rune, som personligt bedst kan lide, når hver ejendom har sit eget budget.

Uddannelsen til Ejendomsservicetekniker tager tre år og tre måneder. Den er opbygget af fire hovedforløb, masser af praktik og en svendeprøve.
– ”Der er ting, man må lave derhjemme, som man ikke må lave i det offentlige rum – for eksempel forbinde ledninger til lamper. I de tilfælde handler mit job om at tilkalde en professionel”, smiler Rune.

– “Men jeg har også et udvidet ansvar som rollemodel overfor FGU-eleverne. Jeg har opgaver med sidemandsoplæring, hvor eleverne lærer noget af mig. Det kan godt føles lidt mærkeligt, da vi tit er jævnaldrende”, afslutter Rune, før han begiver sig over på Kursuscenteret for at skifte en LED-pære.

Der er mulighed for at blive lærling i FGU-regi på FGU-Skolen Øst

Kontakt skolelederne, hvis du vil vide mere:

FGU Høje-Taastrup: Sus Berlick,
Tlf: 61 61 84 00. E-mail: sbe@fgu-skolen.dk