Bliv elev på FGU- Skolen Øst

Ønsker du at blive elev på FGU-Skolen Øst, kontakter du en af skolens vejledere for at tilmelde dig en rundvisning. På rundvisningen vil du se skolens omgivelser, lokaler og faciliteter, arbejdet på de faglige temaer samt den almene undervisning. Du vil møde lærere og elever og du vil få en snak med vejlederen om, hvad dine muligheder er.

I Roskilde kan du komme til rundvisning hver tirsdag kl.9. I Greve og Taastrup kan du komme til rundvisning hver onsdag kl.9.I Lejre er rundvisning efter aftale.

Ved tilmelding til en rundvisning, ret henvendelse til skolernes vejledere. Se kontaktinfo længere nede.

Før eller efter rundvisningen skal du også have kontakt med ungevejlederen i din kommune (KUI), som skal godkende dit ønske om at blive elev på FGU. Sammen udarbejder I en målgruppevurdering og uddannelsesplan for dit forløb på FGU.

Ring til en vejleder på FGU-Skolen Øst:

FGU Høje-Taastrup

Søren Krabbe, 30 84 17 64,
skr@fgu-skolen.dk

Praktiske oplysninger til elever

Information om skolestart for alle nye elever

Alle nye elever starter op på det vi kalder BASIS. Det betyder, at den første tid er introduktion til FGU, hvor du vil lære skolen at kende.

Du vil høre om, og også afprøve de fag og værksteder, vi har på skolen, inden du træffer dit endelige valg af hvilket spor og hold eller værksted du skal være på.

På denne måde vil du langsomt og sikkert blive introduceret til hvad FGU er, og du får mulighed for at finde ud af hvordan din Forberedende Grunduddannelse skal tilrettelægges, så du får mulighed for at udvikle præcis de kompetencer du har brug for.

Vi ved at det for nogle unge kan være svært at komme i gang efter en lang sommerferie.

Derfor er mødetiden i basisforløbet er lidt anderledes end for de øvrige elever. Du starter med at være i skole lidt færre timer, og så øges timetallet gradvist hen i mod det tidspunkt, hvor du skal videre på et spor og et hold eller et værksted.

De 2 første uger af basisforløbet vil være ens for alle nye elever, og de næste 10 uger vil være mere individuelt tilrettelagt.

I løbet af de 2 første uger vil du blive screenet i dansk og matematik og for ordblindhed, og du vil møde din vejleder.

I vil sammen gennemgå din uddannelsesplan, og lave en individuel forløbsplan for din FGU. Det vil også være din vejleder og din lærer, der sammen med dig finder ud af, hvornår dit basisforløb slutter og du er klar til at starte på enten AGU, PGU eller EGU samt hvilket fagligt tema du skal være på.

Mødetider
Som FGU-elev følger du det ugeskema, der er gældende for den skole du går på. Mødetiderne for elever er som udgangspunkt mellem kl. 8.00 og kl. 15.00 og kan variere en smule fra skole til skole.

I forbindelse med undervisningen kan der forekomme andre mødetider f.eks. om aftenen eller i weekenden ved sociale arrangementer, ture og ekskursioner eller i forbindelse med en værkstedsproduktion.

Når du er i erhvervstræning eller i praktik samt i kombinationsforløb følger du mødetiden i virksomheden eller på skolen.

Mødetiderne for de enkelte skoler er tilpasset den lokale offentlige trafik og kan ses under fanebladet om den enkelte skole.

Madordning

På FGU-Skolen Øst er vi meget opmærksomme på hvor vigtigt det er, at alle vores elever får en sund og nærende kost. Derfor er der på alle skolerne en obligatorisk madordning, og alle vores elever får både morgenmad og frokost.

Maden produceres og tilberedes af elever og lærere i det faglige tema ”Mad og ernæring” og nogle gange med hjælp fra de øvrige elever.

Eleverne og lærerne spiser sammen hver dag da vi prioriterer det sociale samvær i forbindelse med måltiderne.

Som elev betaler du 20,00 kr. om dagen for maden, og beløbet trækkes i din skoleydelse. Personalet betaler også for maden.

Skoleydelse

Når du går på FGU får du skoleydelse.

Bor du hjemme og er over 18 år, får du 672 kr. pr. uge.
Bor du for dig selv og er over 18 år, får du 1557 kr. pr. uge.
Er du under 18 år, får du 388 kr. pr. uge.

Hvis du har børn, er det muligt at få forsørgertillæg. Forsørgertillæg for enlige er 1520 kr. pr. uge.

Forsørgertillægget for ikke-enlige er 606 kr. pr. uge

Du skal være opmærksom på, at vi trækker dig i ydelse, hvis du ikke møder op til undervisningen. Det gør vi dog ikke, hvis du har lovligt fravær, f.eks. når du er syg.

Ordblind på FGU-Skolen Øst:
Mød vores ordblindelærere i filmen her:

Administrationen på FGU-Skolen Øst:
Mød Administrationen i filmen her: