Bliv elev på FGU- Skolen Øst

Ønsker du at blive elev på FGU-Skolen Øst, kontakter du en af skolens vejledere for at tilmelde dig en rundvisning. På rundvisningen vil du se skolens omgivelser, lokaler og faciliteter, arbejdet på de faglige temaer samt den almene undervisning. Du vil møde lærere og elever og du vil få en snak med vejlederen om, hvad dine muligheder er.

Før eller efter rundvisningen skal du have kontakt med ungevejlederen i din kommune (KUI), som skal godkende dit ønske om at blive elev på FGU. Sammen udarbejder I en målgruppevurdering og uddannelsesplan for dit forløb på FGU.

Ring til en vejleder på FGU-Skolen Øst:

FGU Høje-Taastrup

pfl@fgu-skolen.dk

Praktiske oplysninger til elever
Mødetider

Som FGU-elev følger du det ugeskema, der er gældende for den skole du går på. Mødetiderne for elever er som udgangspunkt mellem kl. 8.00 og kl. 15.00 og kan variere en smule fra skole til skole.

I forbindelse med undervisningen kan der forekomme andre mødetider f.eks. om aftenen eller i weekenden ved sociale arrangementer, ture og ekskursioner eller i forbindelse med en værkstedsproduktion.

Når du er i erhvervstræning eller i praktik samt i kombinationsforløb følger du mødetiden i virksomheden eller på skolen.

Mødetiderne for de enkelte skoler er tilpasset den lokale offentlige trafik og kan ses under fanebladet om den enkelte skole.

Madordning

På FGU-Skolen Øst er vi meget opmærksomme på hvor vigtigt det er, at alle vores elever får en sund og nærende kost. Derfor er der på alle skolerne en obligatorisk madordning, og alle vores elever får både morgenmad og frokost.

Maden produceres og tilberedes af elever og lærere i det faglige tema ”Mad og ernæring” og nogle gange med hjælp fra de øvrige elever.

Eleverne og lærerne spiser sammen hver dag da vi prioriterer det sociale samvær i forbindelse med måltiderne.

Som elev betaler du 20,00 kr. om dagen for maden, og beløbet trækkes i din skoleydelse. Personalet betaler også for maden.

Skoleydelse

Når du går på FGU får du skoleydelse.

Bor du hjemme og er over 18 år, får du 663 kr. pr. uge.
Bor du for dig selv og er over 18 år, får du 1539 kr. pr. uge.
Er du under 18 år, får du 382 kr. pr. uge.

Hvis du har børn, er det muligt at få forsørgertillæg. Forsørgertillæg for enlige er 1489 kr. pr. uge.

Forsørgertillægget for ikke-enlige er 595 kr. pr. uge

Du skal være opmærksom på, at vi trækker dig i ydelse, hvis du ikke møder op til undervisningen. Det gør vi dog ikke, hvis du har lovligt fravær, f.eks. når du er syg.

Ordblind på FGU-Skolen Øst:
Mød vores ordblindelærere i filmen her:

Administrationen på FGU-Skolen Øst:
Mød Administrationen i filmen her: