ComeOnLine

Hvis din fysik eller psyke begrænser dig i forhold til at gå normalt i skole, så kan du gå på et online hold hos os – og blive meget klogere derhjemmefra. Så har du den samme lærer hele tiden og væsentligt færre holdkammerater, men bliver alligevel en del af et fællesskab.

Én gang og om ugen mødes du face to face med din lærer.
Det kan være hos dig, på skolen eller et helt tredje sted. Vi aftaler nemlig individuelt, hvor meget du kan lave, hvad du sigter efter, og hvordan du gør det.

Efter noget tid bliver du også tilknyttet et værksted, som du selv er med til at vælge efter din egen interesse – det kan handle om så forskellige ting som mad, foto, håndværk, mennesker, computere eller frisør og kosmetik for at nævne noget af det. Bare et par timer til at starte med, men så mere og mere.

Målet er naturligvis, at du på sigt kommer til at kunne indgå i nogle almindelige sammenhænge, så du bagefter kan gå videre i uddannelse eller job på lige fod med alle andre. Men bare rolig, vi ved godt, at det tager tid at komme dertil.

Det er altså ikke en almindelig FGU-uddannelse, du tager, men en unik chance for at arbejde med dig selv på en helt anden måde – og komme videre i den retning du kan, tør og vil.

Vi er værkstedet for dig, der af forskellige årsager ikke kan gå i skole på vanlig vis. Det kan være du

• har en diagnose, som gør det svært at komme ud blandt andre
• er fysisk begrænset i en periode
• har brug for en stille og rolig indslusning til skolesystemet eller lign.

Du bliver en del af et fællesskab online, men arbejder hjemmefra og mødes personligt med din lærer 1 gang om ugen, enten hjemme, på skolen eller et sted, vi aftaler.

På sigt arbejder vi på, at du bliver i stand til at følge undervisningen på et af skolens andre fagrettede værksteder. Det taler vi om, når du er klar, for her er det dig og din personlige, sociale og faglige udvikling, der er i fokus.

Målet er at få dig videre i uddannelse eller job, så du kan finde din egen vej i livet. Du får et individuelt og personligt forløb, samtidig med at vi vægter fællesskab og samarbejde højt.
Derfor vil der også være bestemte tidspunkter på dagen, hvor du skal sidde klar derhjemme med computeren og arbejde sammen med andre online.

Mikael Løyche,
Lærer ComeOnLine, FGU Høje-Taastrup,
mlo@fgu-skolen.dk,
81 41 02 26

+