FGU Solrød er en lille skole, der ligger på Højagervænget 21 sammen med 10Solrød.
Vi har et rigtigt godt miljø. Alle kender alle, og der er brug for dig hver dag på værkstedet og på skolen.
Vi arbejder tæt sammen for at du kan blive fagligt og personligt stærkere, så du kan komme godt videre til en uddannelse eller et job.

FGU Solrød

En del af undervisningen på FGU foregår på værksteder.
I det følgende kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige værksteder på FGU Solrød.
Dansk og matematik indgår som obligatorisk fag i alle faglige temaer.
Øvrige almene fag indgår efter aftale med en vejleder.

På værkstedet har vi det daglige ansvar for at producere måltider til skolens elever og ansatte. Du skal lære at arbejde i et professionelt køkken, og at arbejde med planlægning, produktion, service og hygiejne.

På værkstedet har vi stort fokus på samarbejde og udvikling af sociale kompetencer.
Værkstedet er et godt afsæt til en fremtid indenfor branchen.

Omsorg og sundhed

I værkstedet bliver du undervist i pædagogisk udvikling, hvor vi arbejder med temaer for børn, voksne og ældre. Her vil du blive præsenteret for lege og bevægelse, madkursus, modeshow og meget mere.
Rammerne er et kreativt miljø, hvor du undervises i håndarbejde, billedværksted, hår og neglepleje m.m.

Du lærer om krop og kost med fokus på ernæring, bevægelse og motion. Du er hvad du spiser.
Vi arbejder med drama, teambuilding og personlig udvikling, hvor du trænes i at være serviceminded, og kunne håndtere kontakten med andre mennesker.

På værkstedet kan du lære, hvordan man samler en PC, og om hvordan man vedligeholder den med hardware og software. Værkstedet står også for service på skolens IT, hvor vi hjælper med reparationer, installationer
og løser problemer i Office pakken.

Du får et lille kursus i programmering af hjemmesider, og går videre med at lave din egen hjemmeside fra grunden i html og CSS. Vi redigerer og beskærer billeder i Photoshop, og printer dem ud professionelt på en
storformat printer til forskellige kunder.

Byg, bolig og anlæg

Drømmer du om en uddannelse som håndværker? Måske som tømrer, snedker, montør eller lignende?
I værkstedet får du rig mulighed for at prøve kræfter med mange af de udfordringer, du vil møde i håndværksfagene.

Du skal være med til at løse faste opgaver i huset, vedligeholde skolens bygninger og bygge inventar til skolens andre værksteder.
Du skal også være med til en række forskellige opgaver for virksomheder ude i byen. Eksempelvis bænke og plantekasser til parkerne eller puslespil til daginstitutioner.
Du får brugt dine hænder og krop hver dag. Du skal arbejde både inde og ude, så dagene ligner sjældent
hinanden. Der er også plads til, at du kan lege med design og dine egne gode ideer.

På FGU Solrød er der tre spor: