Kære elever og forældre til elever i FGU-Skolen Øst.

Regeringen har forlænget de skærpede Corona-restriktioner gældende for alle ungdomsuddannelser, herunder også FGU-institutioner, i vores del af landet.

Det betyder at vores elever fortsat skal blive hjemme og deltage i fjernundervisning.
Vi forventer med de nuværende planer for genåbning, at vi kan vende tilbage til skolerne med fysisk fremmøde lige efter Påske fra tirsdag d. 6. april.

Hvis der åbnes for fysisk fremmøde igen i løbet af marts skal vi nok sørge for at alle elever får direkte besked.

Elever med særlige behov for fysisk fremmøde kan fortsat efter aftale med lærer eller vejleder møde på skolen i det omfang det er nødvendigt.

Det vil i alle tilfælde være den lokale skoleleder, der træffer afgørelse om elevens eventuelle fremmøde på skolen.

Vi håber at alle elever stadig er ved godt mod, og at vi snart har mulighed for at se jer på skolerne igen.

Når vi vender tilbage igen vil det være med et krav om at alle – elever og ansatte – skal testes 2 gange om ugen, og at alle skal kunne fremvise en negativ test inden de må deltage i undervisningen.
Testen skal være taget inden for de seneste 72 timer.

Vi er i øjeblikket ved at forberede hvordan dette kommer til at ske for både elever og ansatte, og vi sørger for at alle får besked om hvordan procedurerne bliver inden vi starter op igen.


Ved spørgsmål kan den lokale skoleleder eller undertegnede kontaktes.


De bedste hilsner

Søren Elnebo Lau

Direktør FGU-Skolen Øst
Telefon 5119 3514
sel@fgu-skolen.dk

 

Se endvidere Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer på nedenstående link:
https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information-til-uddannelsesinstitutioner-om-coronavirus-covid-19/lovgivning-og-retningslinjer/vejledninger-og-retningslinjer

 

Vi er 4 skoler, 3 uddannelsesspor, 12 faglige temaer og 12 forskellige almene fag

FGU Roskilde ligger mellem Københavnsvej, Industrivej og Østre Ringgade på kanten af industrikvarteret.

Skolen har omkring 200 elever, der hver dag lærer og arbejder i spændende værksteder. Skolen tager godt hånd om den enkelte elev, elevens trivsel og udvikling.

Der er rundvisning hver tirsdag kl. 9 og det er en fordel at du kontakte skolen, inden man møder op.

Første informationsmøde i det nye år bliver afholdt tirsdag, den 12. januar 2021, kl. 9:00.

Vi lukker IKKE ned. Læs her : Sådan håndterer vi Corona/Covid-1

Faglige temaer i
FGU Roskilde

En del af undervisningen på FGU foregår på værksteder. I det følgende kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige værksteder på FGU Roskilde. Dansk og matematik indgår som obligatorisk fag i alle faglige temaer. Øvrige almene fag indgår efter aftale med en vejleder.

DSC-0002

Mad og ernæring

Kok, ernæringsassistent, tjener eller en kreativ person? Vil du udvide dit kendskab til alt, hvad der har med mad at gøre, mad fra alle verdenshjørner, mad ud og ind af huset, brød og kagebagning? Lær at lave alt selv.

Vi laver mad til skolens elever og personale, mad til mange spændende arrangementer i vores nærområde. Vegetarmad, tapas, grillarrangementer og flotte desserter.

Vi passer på os selv og vores miljø. Vi skal ernære os sundt og vide, hvad der er en sund livsstil.
Vi skal vide, hvad bæredygtighed er.

DSC-0003

Omsorg og sundhed

Værkstedet introducerer til arbejdsmiljø, sundhed, sundhedsfremme og hygiejne. Vi besøger institutioner og arbejdspladser. Vi ser film og læser relevante artikler.

Vi vender aktuelle problemstillinger. Du lærer om ernæring og introduceres til diæter. Du lærer at omgås mennesker i alle aldersgrupper, at læse en persons behov, kommunikere hensigtsmæssigt i forskellige situationer og medvirke til at løse konflikter.

Du får grundlæggende kendskab til pleje og omsorg. Du vil opnå pædagogisk forståelse, lære at arbejde kreativt og lære at sætte lege og aktiviteter i gang.

DSC-0005

Kommunikation og medier

Medie
På vores værksted arbejder vi med grafik, tegning, fotografi, plakater og brochurer. Du kan også arbejde med hjemmesider, maleri og levende billeder. Du lærer at bruge blyant, kamera, Photoshop, Illustrator og InDesign. Hvis du har ambitioner om at blive fotograf, mediegrafiker eller tage en kunstfaglig uddannelse, skal du opbygge en portfolio, du kan anvende, når du søger ind på uddannelsen.

Vi besøger relevante virksomheder, uddannelsesinstitutioner, museer og kunstudstillinger.

IT & Teknik
Værkstedet forbereder dig til uddannelser inden for IT-teknik eller elektronik. Men også andre beslægtede håndværk eller handelsmæssige uddannelser kan komme på tale.

Vi arbejder med computere, netværk, WiFi, hjemmesider og meget andet inden for elektronik og el-området. Vi hjælper kunder med at fejlsøge og afhjælpe deres problemer på deres udstyr.

Vi går i dybden med Word, Excel og mange andre almindeligt brugte programmer, så du er godt rustet til at fortsætte i uddannelse eller job. Du kan også få mulighed for at arbejde med egne projekter, f.eks. programmering eller opbygge hjemmesider.

DSC-0006

Byg, bolig og anlæg

På vores værksted får du mulighed for at arbejde inden for forskellige håndværk som tømrer, snedker, maler, murer, ejendomsservice og metalbranchen. Du lærer om byggemetoder og byggeprocesser.

Du skal lære at håndtere forskellige maskiner og værktøj, og lærer om materialer og tegninger.

I vores værksted erfarer du også, hvordan en arbejdsplads hænger sammen.
Du får mulighed for at komme i erhvervstræning i en virksomhed, så du kan få flere erfaringer, før du skal træffe dit valg om efterfølgende uddannelse og erhverv.

DSC-0007

Musisk og kunstnerisk produktion

Teater, keramik, pædagogik og psykologi er hovedaktiviteterne på værkstedet. Du vil også arbejde med øvelser, projekter og produktioner i andre kunstarter. Vores aktiviteter retter vi mod forskellige målgrupper – børn, unge og ældre.

Har du et talent inden for de kunstneriske, pædagogiske eller sundhedsfaglige fag, får du mulighed for at undersøge det nærmere og eventuelt forfølge det gennem vores aktiviteter på vores værksted.

DSC-0008

Turisme, kultur og fritid

Guide, gast eller kulturmedarbejder?
Vores Maritime linje arbejder tæt sammen med Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Det er en af Danmarks førende turistattraktioner.

Hos os bliver du en del af fællesskabet, som giver turister fra hele verden en enestående oplevelse.

Du lærer at sejle i traditionelle åbne både. Du får viden om historie – især vikingetiden. Det du lærer, kan du bruge resten af livet – som sejler, som guide, som underviser eller endnu bedre; når som helst og hvor som helst.

På Maritim linje klargør og reparerer vi vikingeskibe, færøbåde og mindre joller, så bådene er klar til sæsonen på Vikingeskibsmuseet.
Vi er stolte af, når bådene skinner, det nyslåede tovværk dufter af tjære og sejlene er efterset og repareret i vores systue. Der er opgaver til alle, når vi arbejder med maritime håndværk.

Hvis du overvejer om bådebygger eller sejlmager er et fag for dig, er Maritim linje et godt sted at undersøge dine muligheder.

DSC 0010

Service og Transport

Du behøver ikke en hue for at gøre karriere til søs!
På Maritim linje bliver du oplært som skolegast til sejladstjenesten på Vikingeskibsmuseet. Vi har gode kontakter til søfartsuddannelserne og skoleskibene i Danmark. Hos os bliver du forberedt til at søge ind.

Vores elever har bl.a. uddannet sig som ubefarne skibsassistenter og har i dag hyre på færger, fragtskibe eller charter-skonnerter rundt omkring i Europa. Som skibsassistent kan du videreuddanne dig på søfartsskolerne kombineret med sejltid på havet. Nogle fortsætter også i ansættelse som gast på Vikingeskibsmuseet eller videreuddanner sig til sejladsinstruktør.

De tre uddannelsesspor

På FGU Roskilde er der tre spor:

Almen grunduddannelse
hvor du kan forberede dig til en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse.

Produktionsgrunduddannelse
hvor du kan forberede dig til en erhvervsuddannelse eller til et job.

Erhvervsgrunduddannelse
hvor du kan forberede dig til et job og evt. senere en erhvervsuddannelse.