FGU Roskilde ligger mellem Københavnsvej, Industrivej og Østre Ringgade på kanten af industrikvarteret.

Skolen har omkring 200 elever, der hver dag lærer og arbejder i spændende værksteder. Skolen tager godt hånd om den enkelte elev, elevens trivsel og udvikling.

FGU Roskilde

En del af undervisningen på FGU foregår på værksteder. I det følgende kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige værksteder på FGU Roskilde. Dansk og matematik indgår som obligatorisk fag i alle faglige temaer. Øvrige almene fag indgår efter aftale med en vejleder.

DSC-0002

Kok, ernæringsassistent, tjener eller en kreativ person? Vil du udvide dit kendskab til alt, hvad der har med mad at gøre, mad fra alle verdenshjørner, mad ud og ind af huset, brød og kagebagning? Lær at lave alt selv.

Vi laver mad til skolens elever og personale, mad til mange spændende arrangementer i vores nærområde. Vegetarmad, tapas, grillarrangementer og flotte desserter.

Vi passer på os selv og vores miljø. Vi skal ernære os sundt og vide, hvad der er en sund livsstil.
Vi skal vide, hvad bæredygtighed er.

DSC-0003

Omsorg og sundhed

Værkstedet introducerer til arbejdsmiljø, sundhed, sundhedsfremme og hygiejne. Vi besøger institutioner og arbejdspladser. Vi ser film og læser relevante artikler.

Vi vender aktuelle problemstillinger. Du lærer om ernæring og introduceres til diæter. Du lærer at omgås mennesker i alle aldersgrupper, at læse en persons behov, kommunikere hensigtsmæssigt i forskellige situationer og medvirke til at løse konflikter.

Du får grundlæggende kendskab til pleje og omsorg. Du vil opnå pædagogisk forståelse, lære at arbejde kreativt og lære at sætte lege og aktiviteter i gang.

DSC-0005

Medie
På vores værksted arbejder vi med grafik, tegning, fotografi, plakater og brochurer. Du kan også arbejde med hjemmesider, maleri og levende billeder. Du lærer at bruge blyant, kamera, Photoshop, Illustrator og InDesign. Hvis du har ambitioner om at blive fotograf, mediegrafiker eller tage en kunstfaglig uddannelse, skal du opbygge en portfolio, du kan anvende, når du søger ind på uddannelsen.

Vi besøger relevante virksomheder, uddannelsesinstitutioner, museer og kunstudstillinger.

IT & Teknik
Værkstedet forbereder dig til uddannelser inden for IT-teknik eller elektronik. Men også andre beslægtede håndværk eller handelsmæssige uddannelser kan komme på tale.

Vi arbejder med computere, netværk, WiFi, hjemmesider og meget andet inden for elektronik og el-området. Vi hjælper kunder med at fejlsøge og afhjælpe deres problemer på deres udstyr.

Vi går i dybden med Word, Excel og mange andre almindeligt brugte programmer, så du er godt rustet til at fortsætte i uddannelse eller job. Du kan også få mulighed for at arbejde med egne projekter, f.eks. programmering eller opbygge hjemmesider.

DSC-0006

Byg, bolig og anlæg

På vores værksted får du mulighed for at arbejde inden for forskellige håndværk som tømrer, snedker, maler, murer, ejendomsservice og metalbranchen. Du lærer om byggemetoder og byggeprocesser.

Du skal lære at håndtere forskellige maskiner og værktøj, og lærer om materialer og tegninger.

I vores værksted erfarer du også, hvordan en arbejdsplads hænger sammen.
Du får mulighed for at komme i erhvervstræning i en virksomhed, så du kan få flere erfaringer, før du skal træffe dit valg om efterfølgende uddannelse og erhverv.

DSC-0007

Musisk og kunstnerisk produktion

Teater, keramik, pædagogik og psykologi er hovedaktiviteterne på værkstedet. Du vil også arbejde med øvelser, projekter og produktioner i andre kunstarter. Vores aktiviteter retter vi mod forskellige målgrupper – børn, unge og ældre.

Har du et talent inden for de kunstneriske, pædagogiske eller sundhedsfaglige fag, får du mulighed for at undersøge det nærmere og eventuelt forfølge det gennem vores aktiviteter på vores værksted.

DSC-0008

Turisme, kultur og fritid

Guide, gast eller kulturmedarbejder?
Vores Maritime linje arbejder tæt sammen med Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Det er en af Danmarks førende turistattraktioner.

Hos os bliver du en del af fællesskabet, som giver turister fra hele verden en enestående oplevelse.

Du lærer at sejle i traditionelle åbne både. Du får viden om historie – især vikingetiden. Det du lærer, kan du bruge resten af livet – som sejler, som guide, som underviser eller endnu bedre; når som helst og hvor som helst.

På Maritim linje klargør og reparerer vi vikingeskibe, færøbåde og mindre joller, så bådene er klar til sæsonen på Vikingeskibsmuseet.
Vi er stolte af, når bådene skinner, det nyslåede tovværk dufter af tjære og sejlene er efterset og repareret i vores systue. Der er opgaver til alle, når vi arbejder med maritime håndværk.

Hvis du overvejer om bådebygger eller sejlmager er et fag for dig, er Maritim linje et godt sted at undersøge dine muligheder.

Service og Transport

Du behøver ikke en hue for at gøre karriere til søs!
På Maritim linje bliver du oplært som skolegast til sejladstjenesten på Vikingeskibsmuseet. Vi har gode kontakter til søfartsuddannelserne og skoleskibene i Danmark. Hos os bliver du forberedt til at søge ind.

Vores elever har bl.a. uddannet sig som ubefarne skibsassistenter og har i dag hyre på færger, fragtskibe eller charter-skonnerter rundt omkring i Europa. Som skibsassistent kan du videreuddanne dig på søfartsskolerne kombineret med sejltid på havet. Nogle fortsætter også i ansættelse som gast på Vikingeskibsmuseet eller videreuddanner sig til sejladsinstruktør.

På FGU Roskilde er der tre spor: