FGU-Skolen Øst er lukket

Kære alle elever, forældre og samarbejdspartnere

På baggrund af meddelelse fra Statsminister Mette Frederiksen på regeringens pressemøde i dag mandag d. 23. marts 2020, forlænges lukningen af FGU-Skolen Øst foreløbigt til og med mandag d. 13. april 2020.
Vi håber at kunne åbne  vores skoler igen for både elever og medarbejdere tirsdag d. 14. april 2020.

Vilkårene for skolens elever er fortsat følgende:

Eleverne skal deltage aktivt i den nødundervisning, som FGU-Skolens lærere og vejledere stiller til rådighed ved hjælp af de forskellige digitale og virtuelle platforme.

Eleverne skal være i direkte kontakt (telefonisk, via SMS eller mail) med deres lærere mindst 3 gange om ugen. Lærere og vejledere sørger for at etablere den nødvendige kontakt til eleverne.’

Ingen elever vil blive trukket i skoleydelse når de følger undervisningen som beskrevet her, og ingen elever vil blive trukket for kost mens skolerne er lukket.

Elever eller forældre, som har brug for vejledning eller har spørgsmål til undervisningen eller andet, er meget velkomne til at kontakte de lokale skoler på følgende telefonnumre og mail:

FGU Høje-Taastrup

taastrup@fgu-skolen.dk

FGU Greve

greve@fgu-skolen.dk

FGU Solrød

solrod@fgu-skolen.dk

FGU Roskilde

roskilde@fgu-skolen.dk

FGU Lejre

lejre@fgu-skolen.dk

Alle som har spørgsmål til FGU-Skolen Øst eller til undervisningen af eleverne er altid velkomne til at kontakte undertegnede for yderligere orientering eller vejledning.

Direktør for FGU-Skolen Øst og Tune Kursuscenter
Telefon 5119 3514  Mail sel@fgu-skolen.dk

Kære alle elever, forældre og samarbejdspartnere.

På baggrund af meddelelse fra Statsminister Mette Frederiksen lukker FGU-Skolen Øst sine 5 skoler i Høje-Taastrup, Greve, Solrød, Roskilde og Lejre fra torsdag d. 12. marts til og med fredag d. 27. marts for at forebygge at eleverne udsættes for smitte med Coronavirus.

Ingen elever vil blive trukket i skoleydelse som følge af lukningen, og vi giver alle elever og deres forældre direkte besked, når vi er klar til at genoptage undervisningen igen på betryggende vis.

Direktør

Kære alle elever, forældre og samarbejdspartnere.

Direktør

FGU Skolen i Lejre ligger lige ud til Hovedvejen ved Glim i helt unikke og naturskønne omgivelser, med det berømte ”Sagnlandet i Lejre” næsten i baghaven.
Vi har et rigtigt godt miljø. Vi lægger vægt på godt humør og går ikke af vejen for en fødselsdagssang.

FGU Lejre

En del af undervisningen på FGU foregår på værksteder.
I det følgende kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige værksteder på FGU Lejre.
Dansk og matematik indgår som obligatorisk fag i alle faglige temaer.
Øvrige almene fag indgår efter aftale med en vejleder.

Vi producerer hverdagsmad, festmad, økologisk kost, brunch, buffeter, kager og brød.
Vi køber ind og sørger for at alle på skolen får mad hver dag. I køkkenet har du medbestemmelse på madplaner. Du får et hygiejnebevis – lærer at lave madbudgetter.

Du vil også lære om kostsammensætning ift. ernæring og sundhed.
Vi har vores egen Youtube kanal, hvor du kan være med til at lave videoer omkring dit arbejde på værkstedet.

Omsorg og sundhed

På værkstedet kommer du til at arbejde med opsætninger, hårfarvning, permanent, hår-ekstensions, styling med forskellige jern, manicure, pedicure, ansigtsbehandlinger, depilering /voks og gellack.

Du får også en grundig indføring i teori, så du får større bevidsthed om dit arbejde

. Vi arbejder ofte ud fra spændende temaer som f.eks. bryllup og Halloween. Andre kreative emner kan også komme i fokus.

Når vi arbejder med et tema, lægger vi vægt på alle aspekter af styling ved arrangementerne.

Det kan f.eks. være på håropsætning og make-up. Vores værksted er fagligt stærkt, socialt, sjovt og meget kreativt med plads til alle forskelligheder.

Vi laver selv snapchat filtre og lærer retouchering af billeder. Vi programmerer hjemmesider og simple apps.
Vi har også en drone, som vi flyver og tager billeder med.
På værkstedet har vi fokus på sammenhold og gode venskaber.

Vi arbejder i hold med alle vores temaer.

Du får lov at designe og uploade dine egne snapchat filtre og retouchere billeder, som dem man ser i ugebladene. Du vil lære at programmere både front-end og back-end delene af hjemmesider. Du får lov at lave at lave simple apps som f.eks. ”Flappy-bird”.

Byg, bolig og anlæg

Du kommer til at arbejde med istandsættelse, malerarbejde, gartneropgaver, snedkerarbejde og transportopgaver.

På værkstedet deler vi os i små hold. Vi har både indendørs og udendørs arbejde. Vi har næsten altid musik til arbejdet. Vi bygger møbler, vedligeholder skolen inde og ude. Vi har forskellige små transportopgaver, hvor vi kører i skolens varevogn.

Handel og kundeservice

Vi arbejder med planlægning, festhusarrangementer, temafester, ideudvikling, produktion af merchandise, iværksætteri og innovation. Vores værksted arbejder med udlejning af vores festhus.

Vi planlægger og afholder temafester, og vi sørger for fredagscaféen.

Der er altid mulighed for at komme med dine egne idéer til forskellige arrangementer og forløb. Vi producerer også forskelligt merchandise. Det gør vi bl.a. ved hjælp af vores plottermaskine.

På FGU Lejre er der tre spor: