Er du interesseret i at arbejde med mennesker og vil du gerne vide noget om, hvordan man giver en god omsorg og pleje til både ældre og børn? Så er SOSU dit nye værksted.
På SOSU lærer du om, hvordan vi mennesker udvikler os i løbet af vores liv, og hvilke former for omsorg, man kan have behov for som barn, ung og ældre. Vi undersøger derfor, hvordan man er en professionel omsorgsperson
Du lærer at planlægge og gennemføre forskellige lege og aktiviteter, der kan bruges i daginstitutioner og på plejehjem. Vi undersøger, hvilke aktiviteter og lege som stimulerer børn og ældres udvikling?
I arbejdet med mennesker er hygiejne et vigtigt emne – derfor beskæftiger vi os med, hvordan vi kan undgå sygdom, og samtidig forbedre sundheden.
Sundhed er mange ting; vi undersøger kostvaner, tilbereder mad og mellemmåltider, samt udvikler bevægelseslege til børn og ældre, som kan gøre os sundere på den lange bane.
Samtaler – og hvordan vi kommunikerer – er en del af kommunikationsområdet, som vi beskæftiger os med. ”Skal jeg tale på samme måde til Egil på 4, som til Lis på 89, eller på en helt tredje måde?” De svar finder vi i fællesskab på SOSU-værkstedet. Vi bruger meget tid på teamwork og samarbejde, så vi kan lære, hvad det betyder for arbejdet på sundhedsområdet.
Lyder alt dette spændende så kom endelig og besøg os.
Vi glæder os til at se dig.
Uddannelser, som værkstedet peger hen imod:
Social- og sundhedshjælper – Social- og sundhedsassistent – Pædagogisk assistent – Pædagog – Sygeplejerske – Socialrådgiver – Fysisoterapeut
Stikord om dagligdagen:
Omsorg – Pleje – Sundhed – Pædagogik – Aktiviteter – Hygiejne – Kommunikation – Fagidentitet/professionel rolle – Arbejdsmiljø – Samarbejde