VORES MISSION

FGU-Skolen Øst tilbyder unge faglig, personlig og social udvikling, der forbereder unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller opnå beskæftigelse inden for et fagområde, der passer til den unges ønsker og forudsætninger i samspil med samfundet. FGU-Skolen Øst bygger på et dannelses- og menneskesyn i et fagligt fællesskab, hvor de unge finder ud af hvad de kan, hvad de gerne vil, og hvad de har behov for at lære.

VORES VISION

Vores visioner for FGU-Skolen Øst er udtrykt gennem en række fortællinger om hvordan vi ønsker at vores elever, vores lærere og forskellige samarbejdspartnere skal opleve FGU-Skolen Øst. Fortællingerne er blevet til i et samarbejde mellem institutionens bestyrelse, vores medarbejdere og vores elever.

VORES VÆRDIER

Faglighed
Fællesskab
Rummelighed
Tillid
Ordentlighed

Vores visioner for FGU-Skolen Øst er udtrykt gennem en række fortællinger om hvordan vi ønsker at vores elever, vores lærere og forskellige samarbejdspartnere skal opleve FGU-Skolen Øst i 2023. De er derfor et udtryk for vores visioner om fremtiden for FGU-Skolen Øst.
Fortællingerne er blevet til i et samarbejde mellem institutionens bestyrelse, vores medarbejdere og vores elever.

En elev fortæller: “Jeg er elev på en skole, der tror mere på mig, end jeg nogensinde selv har gjort. Jeg føler altid, at personalet har tid til mig. Her har jeg både fået nye venner, overvundet min usikkerhed og lært at takle mine udfordringer. Jeg var seriøst skoletræt, men nu glæder jeg mig hver morgen til at tage i skole, da jeg altid lærer noget interessant nyt og aldrig er alene. På skolen er der ingen mobning, så jeg har fået troen på mine egne evner tilbage – og jeg er for alvor blevet chauffør i mit eget liv”.


En arbejdsgiver fortæller: “Som arbejdsgiver nyder jeg altid at samarbejde med FGU-Skolen Øst. Hvad enten det drejer sig om en opgave, skolen skal levere eller en ung, der er i praktik, så fornemmer jeg, hvor stolte de alle er over at repræsentere deres skole – både eleverne og de ansatte. Kvaliteten på produkterne er altid høj, og der stilles tidssvarende krav til elevernes faglighed, fremtoning, attitude og mødestabilitet. Faglærerne er veluddannede, inspirerede og har fingeren på pulsen. De lærer ikke kun de unge et fag, men rodfæster også en general livsduelighed, så de unge får en dyb forståelse af spillereglerne i samfundet, privat- og arbejdslivet. Jeg er altid klar til at modtage produkter og unge aspiranter fra FGU-Skolen Øst, og glæder mig allerede til at fortsætte vores samarbejde”.En skoleleder fortæller: “Jeg er leder på en skole, der har et godt ry. Trods en vanskelig begyndelse har vi nu fået styr på såvel økonomi, prioriteter og metoder. Der er fuldt belagt på elevsiden, så det stabile – og endda stigende elevtal – gør det muligt for os fortsat at tænke langsigtet, bibeholde vores fleksibilitet og teknologiske forspring – og naturligvis altid udfordre de eksisterende pædagogiske konventioner – specielt i vores specialitet: Praksislæring”.

En lærer fortæller: “Jeg er lærer på en skole, hvor både organisationen, eleverne og mine kolleger er i en konstant, rivende udvikling – både fagligt og menneskeligt – og hvor alle føler sig som en del af helheden. Jeg underviser i det, jeg brænder for og på den måde, jeg er god til. For mange elever er det første gang, de nyder at gå i skole, for her kan de trygt hænge den tunge rygsæk fra sig, da de føler sig set og kan udvikle sig i deres eget tempo – individualitet i fællesskab. Vores mission er, at det skal være et tilvalg at gå på FGU”.

En gæst på Tune Kursuscenter fortæller:
“Det er skønt at være gæst på dette smukke, velholdte og moderne kursuscenter, hvor udfordringer bliver løst hurtigt, effektivt og med et smil på læben. Stedet er jordnært, økologisk og selvforsynende – og man fornemmer straks, at det dybe, sociale engagement gør stedet til et fantastisk lærested og en unik træningsbane for de unge”.

+