På værkstedet ”Miljø og genbrug” istandsætter og redesigner vi ældre møbler, som vi sælger i vores egen genbrugsbutik. ”Upcycling” hedder det med et engelsk ord, når man genbruger ting, men samtidig forbedrer dem – både funktionelt og æstetisk.

”Miljø og genbrug” er en del af Håndværkerafdelingen, som også rummer temaerne ”Byg, bolig og anlæg”, samt ”Motor og mekanik”.

”Fremtid. Genbrug. Ungdom.” Det er vores slogan – og så står det samtidig for FGU.
Vi arbejder detalje orienteret på at give ældre ting et nyt, ungdommeligt udtryk, så møblerne bliver lige præcis som vi synes, de skal være.

Til det bruger vi vores håndværksmæssige færdigheder og grundlæggende tømreværktøj som pudse- og skruemaskiner. Vi lærer også alle grundteknikkerne i at male.

Genbrug er godt for naturen og miljøet. I stedet for at købe nyt, kan man købe vores ting som genbrug, men i en forbedret version, som henvender sig til et ungt publikum.
Derfor sælger vi tingene relativt billigt – allerhelst til andre unge – i vores shop, som vi selv opbygger, udsmykker og bestyrer.
I den forbindelse lærer vi både om kvalitetskontrol, prissætning, opstillingsprincipper, dekoration og kundeservice.

Vi arbejder også som skilteteknikkere, hvor vi kan skære folie til skilte – men også til varmetryk på arbejdstøj og T-shirts. Til de bruger vi computerprogrammet ”Illustrator” og en skæreplotter.

Gammelt bliver nyt – og nyt bliver endnu bedre, end det var.
Hvis du ikke skal gå på værkstedet, så kom i hvert fald forbi og besøg vores Upcycle-butik på Maglegårdsvej 15 i Roskilde.

Stikord:
Genbrug, men bedre!
Kvalitetskontrol
Prissætning
Foliearbejde
Butiksindretning
Håndværk
Kreativitet
Ungdommeligt udtryk

Uddannelser:
Maler
Designer
Skilteteknikker
Snedker
Butik/detailhandel
Dekoratør
Handelsskolen
Møbeldesigner


Sarah M. N. Henriksen

Faglærer

SMH@fgu-skolen.dk
81410215

+