Når man træder ind i køkkenet, bliver man mødt af duften fra de friskbagte boller og den nylavede kaffe. Man mærker energien fra personale og elever, der lader op til endnu en ny dag med spændende opgaver.

I køkkenet starter dagen med at gennemgå Dagens Menu, og lægge en plan for dagens opgaver. Der skal både ordnes grøntsager, grilles kød, syltes, bages og plukkes urter. Menuen sammensætter vi i fællesskab, og vi tager altid udgangspunkt i sæsonen . På den måde sikrer vi os de friskeste og mest velsmagende råvarer – endda fra hele verden.

Samarbejdet med kursuscenteret giver os et fantastisk indblik i driften af et professionelt køkken, for her kan man både samarbejde med kokke, catere, ernæringsassistenter og tjenere.

I køkkenet bruger vi vores kreativitet, når der skal tallerkenanrettes, gennemtænkes selskabsmenuer og tages stilling til det sensoriske og æstetiske.

Samarbejdet med kursuscenteret er en stor og vigtig del af vores hverdag. Vi kan derfor godt have skiftende arbejdstider. Et køkken kan kun drives gennem samarbejde, høj faglighed og ved at alle bidrager. Varebestilling, opvask, skrælle gulerødder, bagning, rengøring og at rense fisk er alle lige vigtige opgaver, intet kan stå alene.

Du kan også få erfaring med cafédrift hos Greve Museum, som vi har et nyt og spændende samarbejde med.

Vores produktion har en aftager hver dag, og det giver en god følelse at høre roen sprede sig, når maden er serveret – og endnu bedre bliver det, når man får rosende ord og et ”Tak for mad!”

Uddannelser, som værkstedet peger hen imod:
Gastronom-assistent – Kok – Cater – Ernæringsassistent –
Tjener – Bager – Konditor – Slagter


Stikord om dagligdagen:
Råvarekendskab – Hygiejne – Madlavning – Bagning

Kristine K. Larsen

Gastronom med speciale i catering
81 41 02 10 
kla@fgu-skolen.dk

Jens Jokumsen

Elektronikingenør
25 97 18 45
jjo@fgu-skolen.dk