På det faglige tema Jordbrug og skovbrug får du rig mulighed for at arbejde med mange forskellige opgaver på Tune Kursuscenter og skolen.

Inden for det grønne område laver vi alle genrer af anlægsgartnerfaget, såsom hækkeklipning, græsslåning, beskæring og beplantning. Vi hjælper også til med at vedligeholde skolens populære discgolfbane, som bruges flittigt af folk udefra i både hverdage og weekender.

I skolens (15 tønder land) store fredskov slår vi græsset på stierne, beskærer langs veje og stier og tynder ud i ammetræer. Vi er meget optaget af miljøet og bevidste om genbrug og cirkulær økonomi i dagligdagen.

Du vil få kendskab til brug af forskellige maskiner som er relevante inden for det grønne område og du vil også lære en masse om sikkerhed.

Vi har både små og store planlagte opgaver, men også rigtig mange ad hoc-opgaver, som bidrager til at få hele stedet til at fungere.

Undervejs i dit forløb kan du komme ud i erhvervstræning. Nogle af vores elever har fx været afsted hos anlægsgartnere og boligselskaber, hvor de får lov at prøve kræfter med forskellige opgaver inden for det grønne område.

Uddannelser, som værkstedet peger hen imod:

Grøn/grå anlægsgartner – Brolægger – Skovarbejder – Produktionsgartner – Greenkeeper – Ejendomsserviceteknikker

Stikord om dagligdagen:

Produktion – Anlæg og vedligeholdelse – Sikkerhed og materialekendskab – Reparation og vedligeholdelse – Affald, miljø og genbrug – Jord til bord –Værktøjskendskab – Maskinkendskab – Plantekendskab

Ole Jensen

Faglærer
61618425
oje@fgu-skolen.dk

+