FGU Greve ligger på Grevevej 20 sammen med Tune Kursuscenter.

Skolen har omkring 90 elever, der hver dag lærer og arbejder i spændende værksteder.
Flere af værkstederne arbejder sammen med kursuscentret, og er med til at give gæsterne en god oplevelse. Skolen ligger placeret i et smukt område med masser af natur.

FGU Greve

En del af undervisningen på FGU foregår på værksteder.
I det følgende kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige værksteder på FGU Greve.
Dansk og matematik indgår som obligatorisk fag i alle faglige temaer.
Øvrige almene fag indgår efter aftale med en vejleder.

I Køkkenværkstedet er du er hver dag med til at tilberede sund og varieret mad til skolens elever og lærere og gæsterne på Tune Kursuscenter. Du skal lære at forarbejde råvarer, tilberede kolde og varme retter, servere

– og hygiejnen skal være i top.

Du vil lære om gastronomi, ernæring, fødevarer, sundhedsfremme, forebyggelse, miljø og forbrug, bæredygtighed, sund mad og livsstilsændring.

DSC_6765-2

Omsorg og sundhed

Vi beskæftiger os med omsorg, sundhed og pædagogik. Du arbejder med omsorgs- og sundhedsaktiviteter for børn, unge eller ældre. Der er både teori og praksis på værkstedet, og du får viden og færdigheder inden for den professionelle omsorgsrolle, sundhed og sundhedsfremme, arbejdsmiljø, psykologi og pædagogik. Desuden lærer du om kommunikation og konflikthåndtering.

På værkstedet kan du lære næsten alt om, hvad der foregår på din computer.

Du arbejder med programmer og professionelt udstyr. Du får viden og færdigheder inden for opbygning og test af pc, installation af operativsystemer, trådløst netværk (WIFI) og fast netværk (LAN), styresystemer og sikkerhed.

Du vil desuden stifte bekendtskab med, hvordan man beskytter sig mod hacking.

Der arbejdes med sociale medier og kommunikation samt kvalitetssikring og ergonomi.

Byg, bolig og anlæg

Ejendomsservice
Du er med til at vedligeholde og ombygge skolens bygninger og udføre opgaver for skolens kursuscenter og de andre værksteder. Du lærer at bruge håndværktøjer og maskiner, og du deltager i den første planlægning til det færdige produkt tages i brug. Du lærer at tage miljømæssige hensyn, herunder affaldshåndtering, kildesortering og korrekt bortskaffelse af affald og kemikalier.
Sikkerhed og samarbejde er nøgleord på værkstedet.

Grønne områder
Du arbejder med det meste inden for det grønne område. Vi arbejder med vedligehold og pasning af grønne anlæg, hvor opgaverne skifter efter årstiderne. Du lærer at bruge håndværktøj og maskiner sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at tage miljømæssige hensyn. Godt samarbejde, frisk luft og jord under neglene præger grønt værksted.

Musisk og kunstnerisk produktion

Musik
Du skal ikke have bestemte musikalske forudsætninger, men det er en klar fordel, hvis du kan spille et instrument eller gerne vil synge.

Arbejdsdagen består i, at vi øver, synger og spiller i bands. Hvis du ønsker at lære at spille på et instrument, så underviser vi i sang, keyboard, guitar, bas, trommer og slagtøj. Vi spiller koncerter og optræder på skoler, ungdomsklubber, spillesteder, byfester mm.

Vi arbejder med forskellige kunstprojekter og udvikler de kreative evner.
Eksempler på projekter er maleri, collage, formgivning i gips, maskefremstilling, glaskunst og installationer.
Du arbejder med kunstneriske processer og løsninger gennem idégenerering og produktion. Du lærer om kunstformernes virkemidler, historie, kommunikation og markedsføring.
Vi tager på ekskursioner til kunstmuseer og gallerier, og afholder fernisering og pop-up-udstillinger.

Turisme, kultur og fritid

Service
Du er på skolens kursuscenter, hvor du lærer om forskellige former for bæredygtig turisme. Du deltager i klargøring og rengøring af hotelværelser, kursuslokaler, opholdsrum og restaurantlokaler.

Du lærer om hygiejne, brug af miljøvenlige rengøringsmidler og ergonomisk korrekte arbejdsstillinger. Der er også opgaver i receptionen med at modtage gæster, udlevere nøgler til værelserne og hjælpe gæsterne til rette. Du lærer at samarbejde og tage miljømæssige og bæredygtige hensyn.

Kultur
Du arbejder med kreative processer af forskellig art. Herved kommer du omkring kulturproduktionens forskellige elementer: idégenerering, research, planlægning, markedsføring/PR, produktion, afvikling, servicering og nedlukning/evaluering.

Du lærer at gennemføre arbejdsopgaver og projektforløb alene, eller i samarbejde med andre. Desuden lærer du om sikkerhed, bæredygtighed og kvalitetssikring.

Idræt
Fysisk aktivitet og sund livsstil hænger uløseligt sammen. Her træner du, så du kommer i god form. Du afprøver forskellige fritidsaktiviteter, som du selv er med til at forme. Du lærer en masse om sundhed, kommunikation, planlægning og samarbejde. Du lærer at udvikle og gennemføre teambuilding og events i samarbejde med andre.
Du kommer til at deltage i ekskursioner, ture i naturen og fritids- og idrætsarrangementer.

Jordbrug og skovbrug

Du er med til at planlægge, forberede og opdyrke køkkenhave og drivhuse. Produkterne herfra anvendes i skolens kursuscenter. Skolens fredsskov, der blev anlagt i FNs klimaår, passes med fældning af ammetræer og græsslåning på stierne. Desuden er du med til at anlægge en ny blomstereng, som medvirker til at forbedre biodiversiteten. Du lærer om sikkerhed og samarbejde, og betydningen af bæredygtigt jord- og skovbrug.

På FGU Greve er der tre spor: